Близки и приятели на 44-годишната Виолета, загинала в зверската катастрофа на бул. „Руски“ в Пловдив, организират днес митинг пред Районния съд, където в 10 часа ще се гледа мярката на Любомир Трайков. 

"Протестът ни е официално разрешен от Община Пловдив, а целта ни е справедлива присъда за човека, който отне три живота на бул. "Руски", кръвнина за осиротялите семейства и строги наказания за всеки следващ", споделиха с Trafficnews.bg организаторите.

Според тях съдебната система в България не работи и призовават гражданите да ги подкрепят в искането им за справедлив процес и ефективна присъда за 26-годишния шофьор Любомир Трайков, посочен за главен виновник за трагедията от 18 ноември, при която загинаха трима души.

Близо 5000 души са се включили в онлайн петиция, която настоява за максимална ефективна присъда на 26-годишния шофьор Любомир Трайков. Организаторите смятат, че всекидневно превишената скорост убива хора по пътища и пешеходни пътеки, като по един или друг начин виновните остават безнаказани и са на свобода. 

Почти по същото време - в 11 часа, всички, които познават и обичат Поли, ще се сбогуват с нея в ритуалната зала на гробищния парк в Търговище. 23-годишното момиче е третата жертва от жестоката катастрофа.

TrafficNews.bg