Зверска тапа преди първия тунел към Бачково има в момента, предаде репортер на TrafficNews.bg. Колоната от автомобили е повече от 2 км, придвижването става бавно и мъчително.

След първия тунел движението се нормализира, тъй като вторият тунел е готов изцяло. Усилено се работи освен по първия и по третия тунел. Ремонтът и на трите тунела между Асеновград и Смолян трябваше да приключи до 30 юни тази година, което обаче не се случи.

В момента в тунелите се подменя хидроизолацията, подобрява се отводняването, ще бъде поставена и нова асфалтова настилка и тротоарни блокове, както и нова облицовка и осветление. 

Поради ремонтните дейности на тунела след Бачково движението се регулира със светофар и пропускането е на около 30 минути. Движението се регулира с временна светофарна уредба и забавянето е голямо, на около 30 минути. Препоръчва се пътуващите да използват Пловдив – Кричим – Девин – Смолян.

До утре остава затворен за движение поради ремонт пътят Смилян – разклона за село Вълчан, а обходният маршрут е Фатово – Рудозем – Бяла река и обратно. В сила е забраната за движение на МПС над 3.5 тона през път Пампорово - Смолян. Забранено е движението на товарни автомобили над 10 тона по пътя Арда – Горна Арда заради стеснен и пропаднал пътен участък.