"Празникът" Хелоуин всъщност е поклонение пред злото и пред смъртта, се казва в изявление на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, цитирано от БТА.

Според владиката този псевдопразник приучва децата да се подиграват със собствената си невинност и с достойнството на ближните, да не вярват във Възкресението и в Христос, а да служат на дявола чрез бесовски игри и демонични забавления.

"Хелоуин е отворена врата, през която безскрупулни търговци, някои безгрижни родители и учители тласкат малките днес деца да влязат утре като тийнейджъри в сатанински секти, които ще ги унищожат", се посочва в изявлението на митрополита.

„Ще ни се да вярваме, че Хелоуин няма да бъде част от българската душа и че нашите деца, ученици и млади хора ще пребъдат в чистата и свята православна вяра, чрез която нашият народ винаги се е спасявал и се спасява”, посочва в края на изявлението си митрополит Йоан

Владиката призовава българите да си спомнят, че на 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители, които са ни завещали любов към Светото Православие, към Родината, към Бога и ближните, а не чуждопоклонство и привързаност към дявола и неговата свита.

Освен това на тази дата е и Задушница, на която всеки си спомня за скъпи покойници и отправя молитва за Бог да прости.

TrafficNews.bg