За опасна и застрашаваща живота на деца ситуация сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Според нея собственици на частен терен са наели багерист, който бута стара постройка, и в същото време мястото нито е оградено, нито има предупредителни знаци за извършваните строителни работи. А там, на метри от багера, играят... деца.

"Вече втори ден в Кючук Париж събарят стар и от години необитаем голям магазин, точно до училище "Константин Величков". Проблемът е там, че докато човекът с багера руши конструкцията, на метри от него са се спряли деца да си играят. Не дай си Боже по случайност багеристът да не ги види и да стане беля, какво правим после? Аз като майка се притесних и им направих забележка да се махнат, за да не пострадат, но децата "учтиво" ми казаха, цитирам: "Гледай си работата, лелче", разказа нашата читателка.

Ще подминем въпроса с възпитанието, както и родителския контрол. Ваканцията е към края си, децата вече са си по домовете в очакване на първия учебен ден, а родителите обикновено ходят на работа. Силно се надяваме, че фирмата, наета да бутне старата конструкция, ще направи каквото трябва. Защото не ни се иска, ама никак не ни се иска, да ни се налага да отразяваме трагични събития с участието на деца.