"Срещу мен има политическа атака, защото съм против изграждането на сметище", така кметът на пловдивското Ново село Тодор Атанасов обясни орязването на заплатата му с цели 700 лева.

Сега управникът вече ще получава минималното възнаграждение от 420 лева, припомня Нова тв. Общинските съветници, които са взели решението за финансовото наказание, са категорични, че то е заради системно неявяване на работа. Според получен в общината сигнал Атанасов работел за съселяните си от личния си джип, а не от кабинета си.

"Нападат ме и защото не подкрепих кмета на общината на изборите", каза още Атанасов пред свои поддръжници, събрали се на протест в негова защита в четвъртък сутрин.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджийски отрече всички обвинения на Атанасов. И поясни, че общината изобщо не е взимала решение за разполагане на сметище в Ново село. Имало идея за изграждане само на компостираща инсталация.

Мараджийски обвини управникът на Ново село и в "диктатура", която траела вече цели 32 години.

Атанасов ще обжалва наказанието си в съда, а общинският градоначалник обяви, че поставя видеокамери в пет села, за да следи кога кметовете им отиват на работа и в колко часа си тръгват.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg