Няма да се стоплим в събота! Освен в два случая - ако си останем вкъщи до печката или ако се качим по-високо в планината, където времето през уикенда се очертава прекрасно. Ние лично ви препоръчваме втория вариант - по-забавен и здравословен е. Иначе за цялата страна е обявен жълт код заради ниски температури. Кодът е в сила за всичките 28 области. Сутринта ще бъде много студено, а през деня ще се задържат отрицателните температури.
 
През следващото денонощие времето ще се определя от област на високо атмосферно налягане. През нощта ще бъде ясно, а утре – предимно слънчево. На места в равините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Ще бъде почти тихо. Ще се задържи студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, на места и по-ниски, а максимални - между минус 4° и 1°. Привечер и през нощта срещу неделя над Източна България от североизток облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват.

Новата порция сняг идва с новата седмица. Във вторник и в сряда се очакват нови снеговалежи и образуване на нова снежна покривка. Тогава температурите ще са между минус 6 и градус над нулата.