Посолство в центъра на София се продава за 2 510 000 евро. Става въпрос за просторна триетажна къща близо до Орлов мост. Към нея има голям двор с изкуствено езеро и дървета, пише в обявата, пусната от фирма за недвижими имоти в интернет. Според офертата сградата е с уникална история, тъй като някога в нея се е помещавало посолство.

Днес обаче къщата си търси нови собственици, пише "Телеграф". Сградата разполага с много стаи и би могла да се престроява и достроява, тъй като не е паметник на културата, уточняват от фирмата. Имотът разполага и с два гаража. Отоплението е с централен ТЕЦ. Въпросната сграда е само една от многото луксозни постройки, които се въртят като оферти в нета.

Справка из родните имотни агенции установи, че в момента доста от луксозните сгради се предлагат на лизинг, вероятно заради пренасищане на пазара от скъпи постройки, и то в райони, където предимно се купуват вили, а не толкова домове. Така например на разсрочено плащане се предлагат около десетина баровски сгради край Слънчев бряг. Средната им цена варира между 100 000 и 300 000 евро. Повечето от тях са снабдени с басейни в двора и са обзаведени.

Още новини ТУК

TNS.bg