43-годишният българин Йордан Йорданов е изчезнал безследно в Италия на 14 октомври, съобщиха италианските медии, цитирани от "24 часа". Апел до властите за помощ по издирването му е отправила съпругата на българина, която вече близо месец и половина го търси непрекъснато.

Двамата имат 14-годишна дъщеря. Семейството живее от 9 години в Ла Рота, близо до Понтедера, провинция Пиза. На 14 октомври Йордан излязъл от дома си пеша. Оттогава е изключен и мобилният му телефон.

Според в. "Национе" съпругата на Йорданов Деница Димитрова помолила италианските власти да не спират да го търсят, защото се опасявала, че му се е случило нещо лошо. Жената казала, че семейството си купило къща наскоро и поради това съпругът ѝ бил стресиран.

Деница сигнализирала, че Йордан е изчезнал само ден, след като загубила връзка с него. В търсенето специално обучени полицейски кучета надушили дирите му и отвели карабинерите от дома на Йорданов до гарата, но от там следите му се изгубили. Мъжът имал малко пари в брой у себе си, а и до днес не са регистрирани никакви тегления нито от дебитната, нито от кредитната му карта.

Преди да ичезне Йорданов си намерил нова работа, която щяла да го отведе в Англия, затова италианските власти са насочили вниманието си и в тази посока. Не е известно Йордан да е влизал във връзка с някого от България в последните 40 дни.

TrafficNews.bg