17-годишният Александър Маринов се нуждае от помощ, за да може да плати скъпоструващото си лечение. Припомняме, че единадесетокласникът от Павликени се бори с автоимунното заболяване гломерулонефрит, което атакува бъбреците му. Диагнозата е поставена преди година, след продължително лутане по лекари. Потърсено е лечение в България и Турция, като турските лекари от болницата Memorial Hospital предлагат по-добра прогноза, но и по-висока сума. Началната цена е 12 000 лева за провеждане на 6-месечно лечение с циклофосфамид (Ендоксан). Следва поддържаща терапия. Към настоящия момент момчето се чувства добре, резултатите му са се подобрили значително. На всеки три месеца обаче трябва да му се правят вливания, а всяко ходене на Алекс до южната ни съседка възлиза на 3000 лева.

С молба за помощ към TrafficNews се обърна майката на Алек – Маргарита Маринова.

Жената обясни, че няма откъде да намери пари за лечението на детето си. „Моля всеки, който има възможност, да помогне за терапията на сина ми. Ако лечението у нас даваше надежда, щяхме да го провеждаме тук и да не се стига до дарителска кампания, но сега, като виждаме резултата от работата на лекарите в Турция, би било грехота да прекъснем вливанията“, казва жената.

Маргарита не губи надежда. Предстои тежка битка за здравето на Александър, но тя вярва, че с помощта на добри хора, ще спечелят войната с болестта.

Можете да дарите сума на:

PayPal: help.alexander@abv.bg

IBAN BGN – BG29STSA93000025134111

IBAN EUR – BG49STSA93000025134139

IBAN USD – BG32STSA93000025134154

Титуляр – Александър Петев Маринов

Единадесетокласник се нуждаe от нас! Да му помогнем да спечели войната с болесттаСама съм, няма откъде да намеря пари за лечението на детето ми, споделя майката Маргарита Маринова