Какво може да накара едно 15-годишно момче да се занимава с благотворителност? Да има вече два свои проекта: кампания "Да спасим книга" и кампания "Да помогнем на бездомните животни в Пазарджик"? И голяма част от ежедневието му да преминава не в дискотеките и клубовете, а в Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик? Мислите, че това е невъзможно? Напротив – запознайте се с Кирил.

Той е от пазарджишкото село Звъничево и събира книги и ги дарява на библиотеките в района. До момента момчето, което е настанено в социален дом за деца без родителска грижа, е успяло да осигури над 2000 тома за читалните. За него четенето е истинско удоволствие, затова каузата му е да вдъхне нов живот на забравените в домовете ни книги, като ги предостави на обществените библиотеки.

От тази година младежът е ученик в Математическата гимназия "Константин Величков" в Пазарджик. Учи информатика, английски и немски език. Въпреки многото уроци всеки ден Кирил отделя по един час, за да издирва хора, които могат да подкрепят каузата му.

Ходи на школа по актьорско майсторство в Младежкия дом в Пазарджик. Пише стихотворения, разкази. Още няма издадена книга. Участвал е в редица конкурси.

„Животът е едно предизвикателство. В живота ми има хора, които ме забравят, и такива, които ме обичат. Не мога да си избера родител или един по-добър живот, но нека тези, които имат пари, телефони и добри семейства, да са благодарни и щастливи. Животът ми е объркан… Защо ми е избрана тази съдба? Има още много въпроси, на които не мога да отговоря...”

Разказваме за това момче, защото то иска хората да вярват в доброто. А какъв по-добър пример от живота на Кирчо и от всичко, което прави за себе си и за другите?

TrafficNews.bg