11-годишно момиче е станало жертва на виртуално насилие. 15-годишен я принудил да се снима гола и да се докосва по тялото, а след това да му прати видеоклипа.

За бруталния случай разказа потърпевшата и нейната майка. Те обаче не застанаха с лицата си пред камерата. Момичето живее под стрес, защото клипът е станал достояние на съучениците й. Последва тежък душевен срив, а майката се обвинява, че последна е разбрала за случая.

"Беше ме страх и след 1-2 седмици в 7-и и 8-и клас казваха, че имат клипа", сподели пред Нова телевизия 11-годишната девойка.

"Аз съм последната, която разбира. Бях шокирана и се молех това да не е моето дете", разказа майката. Тя посочи, че дъщеря й е била подложена наподигравки и имала чести припадъци.

15-годишният младеж бил много известен в училище. Майка му отрича нейният син да е замесен в случая. По думите й той е популярен и затова има негови фалшиви профили във фейсбук. Подозира, че някой друг е злоупотребил с името му.

Прокурорът Кирил Петров заяви, че сигналът е подаден в прокуратурата и вече се разглежда. Обикновено това става 30 дни, но с оглед на тежкия случай, това навярно ще стане в по-кратък срок. Началникът на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев заяви, че за изминалите две години подобни случаи са били 50. Досега през 2017 г. техният брой е 40, което е рязко увеличение. По думите му трябва да се внимава с активността на децата в социалните мрежи.

"Да се работи с децата в училищата, а родителите да контролират процеса", посочи той.

TrafficNews.bg