Мощна буря с градушка и в София

14.06.2024 09:39 2872 0
Мощна буря с градушка и в София

Мощна буря с градушка удари части от София тази нощ, пише GlasNews.bg. Екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция на Столичната община премахват счупени клони и дървета от пътните платна след бурята и силния вятър през нощта, съобщи директорът Красимир Димитров.

Получените сигнали от тел. 112 са 43, като през нощта са отработени 19 от тях. Най-много сигнали за щети са подадени от районите Кремиковци, селата Войнеговци , Ботунец, Челопечене, район "Подуяне" и централната градска част, предаде БНР.

8 екипа на дирекцията продължават работа.

Днес се очаква бурното време да продължи. Ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд и гръмотевична дейност. На места главно в следобедните часове явленията ще са интензивни, с условия за развитие на мощни гръмотевични бури и градушки.

В планините времето ще е динамично. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. Вечерта явленията в масивите от Западна България ще затихнат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

 
 
Изпрати новина