По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма данни български граждани да са били на борда на самолет Boeing 737-300 на авиокомпания ALK Airlines, с регистрация LZ-MVK, който попада в силна турбуленция на 16 юни, съобщиха от МВнР.

Служители на посолството ни в Швейцария са в контакт с местните власти по случая.

Самолетът е изпълнявал полет от Прищина (Косово) до Базел (Швейцария). Кацнал е успешно на летище Базел, а след кацането на пътниците е оказана помощ от летищните власти. 

Както TrafficNews писа летателното превозно средство на регистрираната в България авиокомпания ALK Airlines е попаднало в силна турбуленция, в резултат на което са пострадали 10 души.

Машината с български екипаж, с регистрация LZ-MVK, със 121 пътници на борда, е изпълнявала вчера полет от Прищина (Косово) за Швейцария.

Инцидентът е станал над Северен Тирол, докато машината се опитвала да заобиколи гръмотевична буря, пише The Aviation Herald.

Пасажери споделят, че силните вибрации при турболенцията са успели да изтръгнат от местата им дори няколко седалки. За мощта на явлението свидетелства видеоклип, публикуван в YouTube.