Крис е в шок, затова се крие. Това заяви за bTV майката на 16-годишният Кристиян, който преди дни блъсна група туристи на шосето и избяга. Според майката момчето познава много добре местността и докато не реши сам да се появи, няма да успеят да го намерят.

Намираме майката на Кристиян в апартамента им в столицата. Там е с другото си дете, което е съвсем малко. Разстроена e и не иска да говори, докато не открият Кристиян. Споделя, че полицията на няколко пъти е проверявала дали не крие детето си.

„Нищо не ме интересува, нито обществените реакции... нищо. Според мен  Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е”.

На въпроса какво се е случило според нея, тя отвърна, че сигурно е бил подведен или е избягал от стреса:

„Как бихте постъпили вие на негово място, на 16 години, кажете как бихте постъпили вие?  Да останете там, а първичната реакция каква е?! И в момента той е в шок, затова се крие”.

Според нея Кристиян е в района на Триград. Не е правил опит да се свърже с родителите си.

- Вие не знаете къде е той? Познава ли добре местността?
- Да, познава я и докато не реши сам да се покаже, няма да го намерят. 
- Вие какво бихте го посъветвали?
- Аз като майка да се притеснявам 5 дена и да не знам къде е и да му кажа да си остане там, такъв ли апел да му отправя? Вие като сте родител, какво бихте направили като родител?! Няма да давам интервюта, докато случаят не приключи и детето ми не бъде открито.