"Доза щастие" е името на най-новия български филм, посветен на журналистката Весела Тотева, която почина едва на 45 години на 4 март, по време на сутрешния си крос. 

Лентата е заснета преди смъртта й и се очаква да излезе на голям екран в края на годината. Сюжетът й се базира върху книгата "Падение и спасение" на Тотева, посветена на борбата й с хероиновата зависимост през 90-те години.

Главната женска роля е поверена на дъщерята на авторката - Валентина Каролева, която е завършила актьорско майсторство в Лондон. Младата актриса не крие, че когато е получила предложението за главна роля е имала смесени чувства. Тя определя дебюта си за "голяма лъжица за устата на току що завършила", но се съгласява, защото знае как да пресъздаде правилно състоянията, описани в книгата.

Филмът ще бъде дебют и за актрисата Яна Титова, която този път е сценарист и режисьор на екранизираната история. Това е първият й пълнометражен филм, но тя вече имай зад гърба си голям опит в работата си с много режисьори. В проекта участват и Димитър Николов („Безкрайната градина“, „Христо“) и Александър Алексиев („Възвишение“, „Откраднат живот“).

Валентина, която играе ролята на майка си, разказва, че има много спомени от моментите, които са част от сюжета на филма. Тогава тя е била между 4 и 12-годишна и въпреки крехката си възраст споделя, че е виждала спринцовките, но тогава са й казвали, че майка й е болна.

„Най-ранният ми спомен, който се е запечатал и който сънувам и до ден-днешен, е как тя си бие „лекарството“ в тоалетната, но имаше много кръв и много се стреснах“, разказва Валя в предаването "120 минути".

Двете никога не са крили, че любовта и силната връзка родител-дете са дали сила и надежда на Весела да се върне към нормалния живот. Авторката на книгата неведнъж е споделяла пред медиите, че именно Валентина я убеждава да напише личната си история за търсенето на щастието. Тотева в крайна сметка успява да победи абстиненцията след няколко години непрестанна борба.

Освен на журналистиката, Весела се посвещава на двете си деца и каузата да помага на хората, които се борят с наркотиците и насилието. Именно така през 2017 създава "От другата страна" заедно с продуцентката Марта Евтимова и водещата Ирина Тенчева. Фондацията им работи по информационни кампании в училищата, като основна цел е ранна превенция срещу забранените вещества и помощ на младите хора за усвояване на модели на поведение.