Само за три седмици цените на горивата у нас са паднали средно с по 10 стотинки. Продължава да важи и отстъпката от 25 стотинки за масовите горива, което на практика свали цените на газта до близо 90 стотинки, а на бензина под психологическата граница от 3 лева. 

От 1 септември до днес най-голямо е поевтиняването на бензин А95, който средно в момента се търгува за 3,03 лв. за литър. Само преди три седмици цената му бе с 15 стотинки отгоре. Ако добавим отстъпката от държавата, литърът в момента излиза около 2.80 лв. По-скъпият вариант А98 пък се търгува за 3,44 лв. 

Дизелът остава една идея по-скъп с цена от 3,28 лв. за литър, но бележи поевтиняване от близо 10 стотинки от началото на месеца. Пречистената версия или т.н. скъпият дизел пък се търгува за 3,62 лв. за литъра. 

Най-икономично остава да се кара на пропан-бутан. Цените на горивото паднаха до 1,14 лева за литър, което прави цена от 90 стотинки с отстъпката. 

При собствениците на автомобили на метан обаче ситуацията изглежда изключително променена. Преди това бе най-евтиното и съответно предпочитано гориво от таксиметровите шофьори. Тенденцията по поскъпването му обаче продължава с пълна сила и го превръща в най не икономически изгодното гориво. Само за три седмици цената му е поскъпнала с близо 45 стотинки и вече достига 5,87 лв. за кг. 

Цените на бензиностанциите продължават да варират сериозно според географското местоположение. Област Пловдив е на второ място като дестинация, където може да заредиш най-евтино резервоара си. В Пловдив средната цена на горивата е съответно с между 4 и 2 стотинки по-ниска по видовете гориво.