Собственикът на “Виваком”, “Нова тв” и още ред фирми в България - “Словения Броудбанд” С.а.р.л. Люксембург, е поискал да придобие българската фирма “Телелинк Бизнес Сървисиз Груп” АД и всички контролирани от “Телелинк” предприятия, пише "24 часа".

Това личи от уведомлението, което компанията - краен собственик на “Юнайтед Груп”, е изпратила до Комисията за защита на конкуренцията. Антимонополният орган е дал 7-дневен срок, считано от 29 декември 2021 г., за всяко трето лице, които иска да изрази писмено становище за сделката и въздействието, което тя може да окаже на пазара.

“Телелинк” е голяма българска компания, която изгражда корповативни телеком мрежи, извършва програмни услуги и изгражда центрове за данни в много различни сектори: финансите, логистиката, здравеопазването и др.

Консолидираните приходи на цялата група на “Телелинк” за първото тримесечие бяха близо 41 млн. лв., а нетната печалба за същия период - 4,9 млн. лв. Това гласят данните, обявени пред Българската фондова борса.

Акциите на “Телелинк” са търгуват в София от средата на миналата година, като на 3 транша досега бяха пуснати около 20% от капитала на компанията.

Основателят на компанията Любомир Минчев и други акционери държат до 30% от “Телелинк.