Предимно слънчево и топло за сезона, без валежи ще бъде времето в Пловдив днес. Сутрешните температури ще бъде между 4 и 8 градуса, след обяд се очакват стойности до 19-20 градуса. Времето ще се задържи топло и през неделния ден, а от новата седмица се очакват леки понижения на температурите. 

Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще е значителна. В Източна България преди обяд в низините ще има ниска облачност, на места ще бъде и мъгливо, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, с него дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 16° и 21°, в София около 16°.

Над планините в Западна България облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валежи. В планините на изток по-значителна ще е облачността в сутрешните часове, а след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 10°, на 2000 m – около 3° .

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.