Ако парламентът приеме облекчението от 25 стотинки за литър гориво, НАП е готова с програмата и веднага може да започне да изпълнява мярката. Това каза във Велико Търново шефът й Румен Спецов.

"Чисто хипотетично, ако утре бюджетът се приеме, от 1 юли НАП има възможност да администрира тези 25 стотинки помощ", декларира той.

Продължават проверките на рафинерията „Нефтохим“ – Бургас, както и ревизионните производства на „Лукойл“. „Ние се връщаме период по период назад. 2014 г. е затворена, там вече е излязъл ревизионният акт и счетоводната загуба е намалена с 500 милиона лева. В момента се проверява 2015 г., август месец трябва да приключи и тази ревизия. Що се отнася до самите резултати, в частта за ДДС излизат само положителни. Мисля, че „Нефтохим“ – Бургас, тази година ще декларира печалба за предходната година“, обобщи Спецов.

Той посочи, че НАП вече не е "бухалка" за бизнеса. "Смятам, че в моето управление съм изчистил до голяма степен името на НАП и съм дал възможност на бизнеса да бъде в една комфортна зона, без притискане", каза Румен Спецов