От СНЦ Съюз на собствениците-Слънчев бряг се дистанцират от скандала с излъчването на Георги Щерев за служебен министър на туризма. Те обаче поясниха в официално писмо до БАЗ, че не подкрепят кандидатурата му.

Припомняме, че Щерев бе предложен за този пост от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) , където заема председателски пост. Скоро след това обаче от БАЗ и СЗБ реагираха остро на тази възможност, а в последствие получиха подкрепа за позицията си от Българска Туристическа Камара, Български Туристически Съюз, Българско Конгресно Бюро и Националния Борд по Туризъм.

СЗБ и БАЗ: Предложението на БХРА за служебен министър на туризма е лобизъм от хотелиеритеБраншовите организации скочиха срещу готвеното назначение на Георги Щерев за министър

Днес недоволство към обвиненията в лобизъм изразиха от  СНЦ „Слънчев бряг“ и коментираха, че считат нападките за необосновани.

Нашето сдружение, като обединение на хотелиери, ресторантьори, туроператори, транспортни форми и т.н., считаме, че всички ние сме неразделна част от туристически бранш в нашата страна и като такава следва да сме единни“, пишат в официалното си писмо те и допълват, че туризмът е обща кауза, а членовете му имат общи интереси.

„Заявяваме, че не одобряваме и се разграничаваме от предложението на БХРА, не одобряваме противопоставянето между хотелиери и ресторантьори“, категорични са от СНЦ "Съюз на собствениците" - Слънчев бряг.