Френската верига Carrefour отново ще отваря магазини в България. Това става възможно благодарение на франчайз в сътрудничество с гръцката фирма Retail & More.

Марката Carrefour ще се предлага у нас чрез подфранчайз – очаква се 20 магазина на Parkmart да бъдат ребрандирани и да станат с марките Carrefour Market или Carrefour Express.

„Много сме доволни да разширим партньорството си с Retail & More в България, отбелязвайки по този начин завръщането на магазините и продуктите на Carrefour в страната“, заявява Патрик Ласфаргес, изпълнителен директор на международните партньорства в Carrefour.

Планът на Carrefour е до 2026 да навлязат на 10 нови франчайз пазара.

„Горди сме и се радваме да станем партньор на Carrefour в България. Надграждайки успешното ни внедряване в Гърция със скорошни 50 магазина Carrefour, ние сме убедени, че пазаруването и гамата от продукти, предлагани на българските клиенти, ще бъдат на ниво. Ние също приветстваме Parkmart в бъдещата мрежа от магазини на Carrefour България“, каза Василис Стасинулиас, главен изпълнителен директор на Retail & More.

Carrefour все повече залага на франчайз модела и отдава управлението на магазините си на трети страни.

Припомняме, че Carrefour започна да оперира в България през 2009 г. отново чрез франчайзингова компания, съвместно с гръцката „Маринопулос“, която фалира през 2016 г. Това доведе до затварянето на магазините в цялата страна.