800 милиона лева за пълно възстановяване на всички язовири е предвидило правителството, съобщи премиерът Бойко Борисов, който днес се срещна със земеделски производители. Те поискаха цената на водата за поливане на зърнено - житните култури да бъде намалена драстично, за да могат да се увеличат поливните площи. 

"Сега му дойде времето!" заяви Борисов. Министърът на земеделието Десислава Танева коментира, че има създадена работна група, която ще работи по темата. Земеделците коментираха и драстичната разлика, която се плаща  за поливане на различни култури. Например за поливане на ориз цената е 2 стотинки, а за царевица - 15 ст. 

"Заложили сме над 800 млн. лева за възстановяване на язовирите за напояване", каза още премиерът. Похвали се, че стотици църкви и манастири са направили.

"Направихме и джамии, и църкви, и манастири. Господ да е с нас, когато зърното отиде в пекарната и пекат хляба, тогава вече е сигурно", добави Борисов. 

Премиерът добави, че чува какви ли не лъжи по свой адрес. Вчера се подигравах с Краси и Нанков, че са понашишкавели, те се разпознаха други. Вече не мога да се шегувам, каза през смях Борисов.