Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и през април. Това заяви на брифинг премиерът Кирил Петков след среща с работодателсдките организации у нас. На срещата участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Конкретните параметри на механизма за компенсации ще бъдат обсъдени до седмица, обеща министърът на енергетиката Алеиксандър Николов. До края на април се очаква да бъде изработен нов механизъм за подпомагане на икономиката. Без стабилна икономика няма как да излезем от кризата, затова правителството и държавата декларираме, че с всички възможни законови средства ще подпомогнем българската икономика, така че предприятията да продължат да работят без да съкращават хора, поясни министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Брифинг след срещата на премиера Кирил Петков с представители на работодателски организации в Министерския съвет. В срещата участваха още вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов.