От момента, в който нямаме правителство, се намираме в безвремие. Имали сме една среща с министъра, поставихме всички въпроси, но сме свидетели на липса на мерки. Готови сме за пореден протест и почти сигурно цените на билетите ще се повишат. За това предупреди председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова по BGonAir.

По думите ѝ, има облекчаване на транспорта със заповеди, но не и обезпечаване.

"От май месец я няма мярката 290 лв. Не могат да се плащат елементарни разходи. Идва зимният сезон, в който работим с намален капацитет. Чакахме да видим какво ще бъде решено, но така или иначе решение нямаше, заяви още Милтенова. Най-много протести сме организирали ние, може би. Става дума за това, че в момента трябва да започнат мерки. На фона на тежката криза и увеличението в цената на горивата се генерира голямото недоволство", подчерта още Милтенова.

Протестът ще бъде подкрепен от ресторантьорите, товарните превозвачи, таксиметровите шофьори, които дни наред протестират след наложените нови противоепидемични мерки.

"На практика ще преустановим превозите. Нямаме средства да заредим горива на автобусите. Неминуемо, ако нямаме подкрепа, ще се стигне до поскъпване на цените на билетите. Няма как българите непрекъснато да понасят тежестта на липсата на политика. Нямаме друга алтернатива, освен да излезем на улицата. Ние извършваме социална услуга, имаме сключени договори с общините и ролята на държавата е да осигури средства, така че хората да не страдат", подчерта още тя.