Министърът на енергетиката в оставка Александър Николов поздрави колегите си за днешния ден на енергетиката и им благодари за усилията в кризата. 

"В този празничен момент бих искал да отправя своята благодарност към всеки от вас за всеотдайните ви усилия за развитието на енергийния отрасъл в Република България! Вашият труд за гарантиране стабилното и надеждно енергоснабдяване на потребителите в днешните кризисни времена заслужава респект и уважение. Без вашата подкрепа предизвикателствата, които поставят пред нас кризата с високите енергийни цени, войната в Украйна и необходимостта от реална диверсификация на енергийните доставки, биха останали без отговор. Уверен съм, че само благодарение на общите ни усилия и приноса на всеки един от вас, успяваме да отговорим достойно на тази трудна задача", написа Николов, цитиран от Министерството на енергетиката.

И продължи: "Затова нека всички днес посрещнем празника със самочувствие, че можем да осигурим на българското общество стабилен, сигурен и прозрачно работещ енергиен отрасъл.

От сърце желая на вас и вашите семейства здраве, вдъхновение и много успехи! Уверен съм, че, благодарение на вашия професионализъм и въпреки външните предизвикателства, българската енергетика ще се развива занапред като модерен и конкурентен отрасъл, който осигурява устойчиво развитие на цялата икономика."