Продължава изплащането на финансова помощ от Националната агенция по приходите (НАП) за засегнатите от пандемията бизнеси. Изплатени са още 500 000 лв. по третата фаза от програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщи приходната агенция на сайта си.

78 са одобрените кандидати със заповед на изпълнителния директор на НАП от 13 август 2021 г.

Близо 2800 дружества са подали заявления за подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв., напомнят от НАП. Оценката на проектните предложения продължава, като средства ще се изплащат и занапред.

Повече информация за отпусната безвъзмездната финансова помощ, кандидатите могат да намерят в рубриката "Подкрепа чрез оборотен капитал" в сайта на приходната агенция.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика "Често задавани въпроси и техните отговори" в сайта на НАП.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.