Частен съдебен изпълнител пуска на търг един от първите месокомбинати в Пловдив. Производствената база на семейното дружество „Зорница-90“ ООД е обявена за продан заради натрупани дългове на дружеството. Според регистрите фирма ЗОРНИЦА - 90 ООД е създадена през далечната вече 1990 г., като първия частен месокомбинат под тепетата.

Фирмата се управлява от Паолина Лалова и Димитър Лалов, които са брат и сестра. Дейността си стартира с търговия на месо и месни продукти, след което открива и фирмен магазин за хранителни стоки, който по-късно затваря.

Целият имот, застроен и незастроен, е с площ от 330 кв.м и се намира на ул. „Брезовско шосе” 176. Състои се от две сгради с предназначение-промишлени, на по два етажа, със застроена площ съответно от 158 кв.м и 82 кв.м.

Настоящият търг е обявен като първа публична продан, но след нова оценка. Наддаванията за базата ще започнат на 9 септември, като началната цена е 241 920.00 лв. или 123 691.73 евро. Производственият имот бе обявена за продан и в началото на 2018 г., като тогава цената беше с близо 50 хил. лева по-висока. Имотът е с договорна ипотека и върху него има множество задрани. Справка в списъците с длъжници на НАП показва, че към месец септември 2023 г. фирмата „Зорница-90“ ООД има задължения към приходната агенция в размер на почти 400 000 лева.

Търгът за производствената база ще продължи до 9 октомври, а евентуалният нов собственик ще бъде обявен на 10 октомври.