Избраха част от момичетата, които ще се борят за короната „Мис България Пловдив” 2024 през месец май. Предварителният кастинг, на който бяха подбрани най-отличаващите се момичета се състоя на 17 март в 13:00 часа в най-голямата зала за ивенти в Пловдив – Etra Hall, част от мегакомплекса 7POINTS.

Дамите ще влязат в оспорвана надпревара за короната, а грандиозният финал ще се състои на 10 май, като домакин на събитието ще бъде зала Etra Hall.

Красивите и атлетични момичета дефилираха и се представиха пред журито, от което част беше Деана Господинова - регионален представител на модна агенция „Визаж”. Тя се запозна отблизо с всяка една от дамите и ще има нелеката задача, да избере най-достойните дами, които ще се борят за спечелването на короната.

Смята, че момичетата, които ще се борят за короната „Мис България Пловдив” 2024 трябва да се придържат към естествената красота, да имат присъствие на сцената, да бъдат усмихнати и грациозни.

В надпреварата взеха участие момичета на възраст между 17 и 24 години. Явилите се момичета са над 30 на брой, като сред тях има модели, гимнастички, атлетки, скиорки и дами с различни професии, интереси и занимания. Въпреки това всички те имат една и съща цел- да представят града ни по най-достойния начин на конкурса „Мис България”.

В нощта на събитието момичетата ще дефилират в три тура. В първия ще излязат на сцената със спортно-елегантно облекло, във втория с бански костюми, а в третия с официални рокли. Интересна програма, стена на славата и много изненади очакват гостите на модното събитие. 

Участие в събитието ще вземе и най-красивата пловдивчанка за 2023 година – Магдалена Табакова. Миналогодишната победителка на конкурса ще предаде короната нататък и се надява новата носителка на титлата да е готова да представи Пловдив и България достойно при всички бъдещи изяви на модния подиум.

Конкурсът „Мис България” 2024 и тази година ще бъде организиран и продуциран от г-н Гаел Бонел Санчес. Той е бизнесмен, продуцент, партньор, и мениджър бизнес развитие в Nu Boyana Film Studios.

„Освен възможността да представят България и нейните традиции, да стават лица на големи марки, да получават финансови възнаграждения, защо да не предложим на участничките уроци по актьорско майсторство и роля в Холивудски филм”, сподели г-н Гаел Бонел Санчес, собственик на конкурса "Мис Франция".

Конкурсът за красота “Мис България” стартира през 1929 г., когато титлата печели Люба Йоцова. През 1967 година титлата грабва известната актриса Бранимира Антонова, а през 1995г. става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”.

През годините състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” е мечта за много българки. В конкурса могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродушие. Сред известните победителки през годините са Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Ивайла Бакалова, Славена Вътова и други.