Окръжният съд в Пловдив днес остави в ареста 21-годишният Цветан Ангелов, който беше задържан за убийството на собствения му баща. Съдията прецени, че ромът от Столипиново може да извърши ново престъпление, ако остане на свобода и той ще остане в ареста до старта на делото.

В съдебната зала стана ясно, че в нощта на убийството - 22 юни, четвъртък, Ангелов, сестра му и техният баща легнали да спят в една от стаите на жилището им в "Столипиново". В друга стая била свидетелката Минка Симеонова. Тя е разказала, че през нощта била събудена от сестрата на Цветан, която обяснила, че брат й е наръгал баща им. Отишли в другата стая, където родителят лежал на леглото си целият в кръв, а на шкафчето до главата му стоял окървавения нож.

Пред полицаите задържаният за убийството на баща си Цветан обяснил, че наръгал три пъти баща си, докато спял. Огледът на тялото обаче показал съвсем различна картина - върху гърдите на възрастния Ангелов са открити 4 прободни рани, още 3 по гърба му, а освен това прорезни рани има и по ръцете му.

Цветан беше доведен в съда бос. Неколкратно заяви, че не иска да бъде задържан, иска да бъде "свободно" и да "живее". На няколко пъти заяви, че не е виновен. Ясно личеше, че не разбира добре въпросите на съдията, нито пък осъзнава добре ситуацията, в която се намира, и каква е целта на определянето на мярка за неотклонение. Това накара неговият служебен защитник Вангел Колев да поиска съдът да назначи психиатрична експертиза на Цветан, за да стане ясно дали той е вменяем.

Съдът обаче прецени, че не са налице основания за такава експертиза. Взето под внимание беше и това, че убийството е извършено, докато тече изпитателния срок по условна присъда, която Цветан е получил в края на 2016 година. В крайна сметка Ангелов беше оставен в ареста, където бе отведен все така бос. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд в 3-дневен срок.

Вижте как мъжът беше доведен в съда и какво заяви адвокатът му във ВИДЕОТО: