Голи зърна? Голи гърди? Редакторите, които стоят на първия ред са видели много от ревютата за дамско и мъжко бельо на модните подиуми, но това определено бе изненада от страна на представянето на "месото" от колекцията за мъже на Рик Оуенс този четвъртък в Париж.

В крайно необичаен ход, американският дизайнер изпрати четирима от моделите си на пистата, носейки дрехи с "шпионки", които показваха напълно половите им членове.

Светкавицата от плът бе представена едва доловимо, противно на представите за драматичната голота -с драпирана колекция от тъмни цветове и свободно падащи материи.
Както публиката по-късно осъзна, табуто напълно падна пред техните очи. Шушуканията и кикотите се носиха като мексиканска вълна из редовете на "представлението".




Това ревю си спечели и собствен таг в социалните мрежи, най-вече в Instagram: #dickowens.

Специфичните полови части са тематично поставени във всеки елемент по време на седмицата на модата. За сезон пролет 2015 гостите на "Acne" ще се хранят с хапки във формата на пенис, а през лятото 2015 Тоm Ford, Erdem Christopher и Kane обещават да изложат зърната на показ, но това е, като че ли вече нещо показвано досега и почти рутинно в техниките на дизайнерите.


През 2013г. авангардният дизайнер направи скандал със свое ревю на седмицата на модата в Париж. И то какво ревю...Авангардната личност представи ревюто си чрез 40 модела танцуващи мъже и жени, събрани от различни състави, за които се твърди, че Оуенс е намерил от YouTube. Моделите не бяха с обичайните размери за един типичен модел, но пък подхода на дизайнерът изненада и до някаква степен шокира всички присъстващи на това шоу. След пърформанса той беше изкритикуван от няколко модни журналисти, но в крайна сметка той е единственият, който реши да ни покаже нещо неочаквано, съвкупност от мода и ритъм.


Роден в Калифорния през 1962г. амеиканецът е смятан за един от най-авангардните дизайнери на мъжка мода. Стилът му е отличителен и несъмнено успява да се запечата в съзнанието ни.

Стилът на Рик е затвърден и не може да бъде объркан с нечий друг. Дрехите, които създава са предимно в ахроматичната гама, използва много черно и сиво. Стилът му е готически, грубите материи и кожите са присъщи за него, както и за рокендрол културата, на която той очевидно е фен.

TrafficNews.bg