Дворът пред МУ-Пловдив на булевард „Васил Априлов” днес се напълни от десетки приятели и съученици на 24-годишния Ники Попов. Поводът - момчето има рожден ден! Ники е болен от левкемия и повече от месец е настанен за лечение в клиника на УМБАЛ "Св. Георги", а близките и приятелите му събират средства, за да може да отиде в чужбина  за трансплантация.

Младежите се събраха пред прозореца на болничната стая на Ники, облечени с тениски „Ники, с теб сме! Обичаме те!”, носеха балони и плакати. В момента, в който момчето се появи на прозореца, всички запяха песен за рождения му ден. Последваха радостни викове и ръкопляскания, а Ники остана без думи…

„Много ви благодаря! Щом имам вас, значи имам всичко! Вече се чувствам по-добре и продължавам да се боря! А вие как сте?”, каза развълнуваният рожденик.

Момчето е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия два дни преди Бъдни вечер миналата година. Необходими са 200 000 евро за трансплантация, но сумата е непосилна за семейството му. Вече са организирани различни кампании и до момента са събрани близо 70 000 евро.

Родителите на момчето също са неотлъчно до него. Майка му благодари през сълзи на приятелите му и се помоли детето й да се оправи, за да може да отиде на абсолвентския си бал.

Младежите, които се събраха днес, показаха какво е да си истински приятел!  Те не само подкрепиха Ники, но и му дадоха надежда!

ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN: BG42CECB979040C4360100 (в лева)
ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF) 
IBAN : BG56CECB979044C4360100 (в евро)
Николай Тодоров Попов

Дарения чрез PayPal можете да направите тук: bacepoppy@gmail.com

Репортаж от събитието вижте тук:

TNS.bg