Роднините на убитя митничар Дребчев внесоха днес в пловдивския Окръжен съд иск за 250 000 лева срещу Божидар Атанасов и Иван Карабелов. От прокуратурата дадоха ход на делото и най-накрая след 16 години започна процесът срещу убийците на Дребчев.

Делото не мина и без скандал, роднините на митничаря се нахвърлили на Атанасов с думите "Господ ще те накаже", наложило се полицаите да се намесят, за да ги успокоят, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Дребчев, старши инспектор в отдел "Икономически режими" в митницата в Пловдив, бе застрелян с един куршум в гърба на 13 юни 1999 г. Килърът го изненадал пред блок 131 в ЖР "Тракия", когато мъжът се прибирал в дома си. Преди да влезе в дома си, митничарят оставил колата от другата страна на блока. Минал под тунела в междублоковото пространство, където го издебнал килърът. Съседи чули викове "Убиха ме, убиха ме."

Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки, загинал при мистериозна катастрофа на автомагистрала "Тракия" преди три години, е посочен като един от подбудителите на убийството на митничаря Георги Дребчев, се твърди в обвинителния акт на прокурора Георги Пенев. Свидетел твърди, че Маринчешки е имал бизнес спорове с митничаря, което вероятно го мотивирало да предаде пари или плати за неговото ликвидиране.За главата на митничаря били платени  60 000 лева. В Съединение обаче се отнасят доста скептично към тази версия. Според тях той е "удобната жертва", тъй като няма как да се защити. 

За разкритото поръчково убийство TrafficNews.bg съобщи още през септември м.г., когато бе разкрита "Фабриката за убийства". Прокуратурата обвинява 49-годишния Божидар Атанасов за пряк извършител, Иван Шиеков (67 г.) за негов помагач, а за посредник е посочен Иван Карабелов /45/ от Съединение.  Смята се, че по онова време той занесъл парите, за да бъде изпълнена поръчката.  Той е подбудител и помагач заедно с Маринчешки, твърдят от прокуратурата. 

Божидар Атанасов е разследван за още едно поръчково убийство- това на Огнян Харизанов. Оги Лудия бе застрелян през август 2007 година. Баща му обаче е категоричен, че Атанасов не е убиецът. 

Кой е Божидар Атанасов четете ТУК! 

TrafficNews.bg