
Индийското орехче предпазва черния дроб от увреждания, регулирайки нивата на мазнините в него, установиха китайски учени. Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учените от университета в Нанчан тестваха ефекта й върху мишки и установиха, че тя намалява възпаленията в черния дроб, пише Дейли Мейл.
Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани. Китайските учени установиха, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR, осигуряващ, предпазното действие върху черния дроб.
Още от категорията
Виж всички

Жените имат два пъти повече гени за депресия от мъжете

Акценти
Виж всички


Труп на мъж откриха на улица в Столипиново


Кметът на Варна Благомир Коцев остава в ареста



Политическият театър! Евтин или скъп - плащаме си го ние
