
Индийското орехче предпазва черния дроб от увреждания, регулирайки нивата на мазнините в него, установиха китайски учени. Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учените от университета в Нанчан тестваха ефекта й върху мишки и установиха, че тя намалява възпаленията в черния дроб, пише Дейли Мейл.
Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани. Китайските учени установиха, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR, осигуряващ, предпазното действие върху черния дроб.
Още от категорията
Виж всички
Как да върнете блясъка на косата си? Съвети от експертите и тайните на диамантения ефект

Есенен бърнаут: Как да се справим със стреса след ваканциите

Акценти
Виж всички




НАП отчита огромна разлика в доходите на българите



Феновете на Локо Пловдив изригнаха срещу Иван Демерджиев
