През 1538г. Папа Павел III отлъчва от църквата английския крал Хенри VIII. Това поставя началото на разкола между Рим и Лондон и се повявява англикаската църква, която е едно от разклоненията на протестанството.

През 1777г. САЩ е първата страна, която признава независимост от Франция.

През 1883г. след дипломатически скандал, под натиска на българските правителства в София и Пловдив, екзарх Йосиф I е приет от султан Абдул Хамид II и правата на Българската екзархия в Османската империя се възстанови официално. Екзархията съществува от 1870г. 

През 1949г. Трайчо Костов е езекутиран, това е част от голямата чистка, която се осъществява между комунистите.

През 1989г. започва анимационният сериал Семейство Симпсън. Той обаче не е обикновен сериал и доста често е определен за анимационно за възрастни. Сериал прави уникални прогнози много преди те да се случат - Тръмп е президент, атентатите на 11 септември 2001 в Ню Йорк и доста други.

През 1999г. Общото събрание на ООН одобрява резолюция, с която обявява 25 ноември за годишен Международен ден за елиминиране на насилие срещу жените.

Родена е една от легендите на Ботев Иван Глухчев, както и актрисата Мила Йовович.

Умира севернокорейският лидер Ким Чен Ир, който е заменен от своя син Ким Чен Ун. Чен Ун упрявлява и до днес Северна Корея.