През 1722г. по заповед на Петър I в Петербург започват системно да наблюдават атмосферните условия.

През 1910г. френската авиаторка Реймонд де Ларош става първата жена, която получава пилотски лиценз. Първоначално тя е актриса, но се насочва към авиацията. На 8 март 1910г. аероклубът на Франция издава лиценза № 36 Международна федерация по аеронавтика, правейки я първата жена лицензиран пилот. Тя става и 36-ят лицензиран пилот във Франция. 

Същата година на авиошоу в Санкт Петербург цар Николай II я награждава с медал на ордена на Света Ана и титлата баронеса. Участва още на авишоу в Будапеща, Египет и други страни извън Франция.

Претърпява няколко тежки катастрофи, но не се отказва от летенето. През 1919г. е тест пилот на експериментален самолет, ставайки и първата жена тест пилот, но самолетът катастрофира и Реймонд и нейният спътник загиват. 

През 1924г. в Ню Йорк е създадена една от най-известните авиокомпании в света Pan American Airways известна още като "Пан Ам". Компанията просъществува до 1991г. Компанията прави много революционни решения за самолетните полети и неща, които продължават да се използват и до ден днешен при полети. 

През 1971г. в една от най-забележителните боксови битки Джо Фрейзър нанася първа загуба на Мохамед Али и го сваля от върха. Двубоят е за рекордните по онова време 5 милиона долара, които двата си поделят. Срещата приключва след единодушно съдийско решение в полза на Фрейзър. През 1974г. Фрейзър губи от Али, който си връща трона на световен шампион в тежка категория. Година по-късно във Филипините Али отново побеждава Фрейзър.

Днес рожден ден празнува футболната легенда Чавдар Цветков. Цветков е една от най-големите легенди на Славия, играл е в чужбина в австрийския Аустрия Виена, гръцкият Ираклис и кипърския Арис Лимасол. Бивш национал на България с 57 мача и 14 гола. Понастоящем е директор в Локомотив Пловдив и един от най-приближените хора на собственика на клуба Христо Крушарски.