20 февруари е Световен ден на социална справедливост, обявен за такъв през 2009 г. с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г.

Световният ден на социалната справедливост носи специално послание, в което се съдържа важна част от мисията на Министерството на труда и социалната политика. То стои във фокуса на политиките за повишаване на благосъстоянието на българските граждани, чрез осигуряване на пълноценното и равнопоставеното им участие в обществения живот. Този призив е водещ в усилията да бъде гарантирано справедливо разпределение на резултатите от икономическия и социален напредък. 

През 1877г. на сцената на Болшой театър в Москва се състои премиерата на балета Лебедово езеро от Пьотр Чайковски. Балетът се превръща в един от най-популярните в света и се играе и до ден днешен. 

През 1987г. турският терорист Мехмед Али Агджа е осъден от италианския съд на доживотен затвор за атентата срещу Йоан Павел II. Папата оцелява след атентата, в който има т.нар. българска следа. Българинът Сергей Антонов е сред задържаните, но след това той е оправдан, а лично папата заявява, че не вярва в участието на България в атентата. Присъдата на Агджа беше променена и той беше освободен от затвора през 2010г. През 2014г. поднесе цветя на гроба на Йоан Павел II и поиска да се срещне с папа Франциск, но срещата му беше отказана. 

През 1998г. на Зимните олимпийски игри в Нагано, Япония американката Тара Липински става най-младата олимпийска шампионка по фигурно пързаляне на олимпийски игри. Липински е на 15 години, когато става шампионка в Нагано. Тя остава зад себе си своята сънародничка Мишел Кван и китайката Чен Лу.

Днес рожден ден празнува носителят на "Оскар" Сидни Поатие. Той получи най-голямата филмова награда за главна роля във филма "Полски кринове" през 1963г. Той става първият чернокож актьор, който печели "Оскар". През 2002г. получава "Оскар" за цялостен принос. Рожден ден празнува бившият треньор на Литекс, ЦСКА и Ботев Ферарио Спасов, българската манекенка Жени Калканджиева, която е единствената българка попадала в топ 10 на Мис Свят. Това се случва през 1995 година. Рожденичка е и една от най-популярните певици в последните 15 години - Риана.