На днешната дата през 1902г. е основат един от най-големите футболни грандове Реал Мадрид. От първообраза Футбол Скай (Football Sky) след неколкократно разцепление и разпадане на отбори на 6 март 1902 г. се ражда Сосиедад Мадрид ФК, познат ни днес като ФК Реал Мадрид. Първият президент на клуба е Хуан Падрос Рубио, а след столетие футбол „лос бланкос" са избрани за най-великия футболен клуб за 20-и век.

Реал е най-успешният клуб в Европа - тимът е 13-кратен европейски шампион. Рекордьор е и в Испания с 34 титли в Ла Лига. Реал Мадрид има още 19 Купи на страната и 11 Суперкупи, два пъти е носител на Купата на УЕФА и четири пъти на Суперкупата на Европа. Три пъти печели Интерконтиненталната купа и четири Световното клубно първенство. 

В отбора са играли много големи играчи като Алфредо Ди Стефано, Ференц Пушкаш, Емилио Буртагеньо, Раул, Кристиано Роналдо, Зинедин Зидан, Луиш Фиго, Дейвид Бекъм, Серхио Рамос и много други. 

През 1869г. руският химик Дмитрий Менделеев представя първата Периодична система на елементите, която по-късно е кръстена на негово име и става известна като Мендлеевата таблица.

През 1911г. тогавашното Българско книжовно дружество е преименувано в Българска академия на науките. Българското книжовно дружество е основано в румънския град Браила през 1869г. Заедно с Екзархията е първата българска институция. През 1878г. премества седалището си в София. През 1911г. е преименувано на Българска академия на науките, като носи това име и до ден днешен. В момента основната сграда на БАН се намира до Народното събрание. От 1940 до 1947 носи името Българска академия на науките и изкуствата, а от 1947г. си връща името Българска академия на науките.  

През 1983г. компанията "Моторола" представя първия в света преносим клетъчен телефон. С появата си става символ за лукс и футуризъм и отваря портала към бъдещето на съвременните смартфони. 

Днес се навършват 87 години от рождението на големия колумбийски писател и но Нобелов лауреат от 1982 - Габриел Гарсия Маркес. Маркес почина през 2014-а година. 

Рожден ден празнуват първата жена в космоса Валентина Терешкова и легендарният баскетболист Шакил О'Нийл.