Днес се отбелязва световния де на тоалетната. Денят е направен, за да мотивира милиони хора по целия свят за решаване на проблеми свързани с канализацията и хигиенни условия. Денят се отбелязва на 19 ноември от 2001 г. от Световната тоалетна организация. С резолюция на ООН (UN Resolution A/67/L.75), Световният ден на тоалетната се отбелязва като официален Международен ден на ООН. Близо 2.4 милиарда по цял свят не разполагат с нормални хигиенни условия, а 700 млн. не успяват да получат достъп до канализация.

Днес е и международният ден на мъжа. Още през 1994г. в Малта се чества деня за първи път, но през 1999г. в Тринидад и Тобаго официално става международен ден. В доста от страните денят се отбелязва на различни дати, като например в България е на 16 март. На този ден се отбелязват шестте стълба на приноса на момчетата и мъжете, по-специално за техния принос към нацията, обществото, общността, семейството, брака и грижите за децата.

През 1493 г. Христофор Колумб открива остров, който кръщава Сан Хуан Батиста (по-късно преименуван на Пуерто Рико).

През 1703г. в Бастилия умира мистериозен затворник, чието име и престой се пази в тайна. Оттук започва легендата за Желязната маска. Има много теории, кой точно стои зад маската. Най-разпространената е, че това е бил двойник на крал Луи XIV. Легендата е и екранизирана през 1998г. в главната роля е Леонардо ди Каприо. И до ден днешен това остава една от най-големите мистерии в историята.

През 1885г. по време на Сръбско-българската война се състои битката при Гургулят. В нея българските войски водени от капитан Христо Попов побеждават сръбските на полковник Петър Топалович. Загиват 46 българи и 82 сърби. В битката на страната на българските войски се включват и жени.

Решителен момент се случва днес в една от най-тежките битки във военната история - Битката при Сталинград през 1942г. по време на Втората световна война. Силите на Съветския съюз, командвани от генерал Георгий Жуков, преминават в контранастъпление, като обръщат хода на битката в полза на Съветския съюз.

През 1969г. Аполо 12 става каца на Луната и така Чарлс Конрад и Алън Бийн стават третия и четвъртия човек стъпили на лунната повърхност.

През 1977г. се случва историческа среща, когато египетският президент Ануар Садат става първият арабски държавен глава, който прави официално посещение в Израел. Садат получава и Нобелова награда за мир, но в Египет това негово действие не е прието и той е убит по време на парад през 1981г.

През 1985г. друга историческа среща се случва в Женева. По време на Студената война за първи път се срещата президентът на САЩ Роналд Рейгън и генералния секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов.

През 1600г. е роден Чарлз I единственият екзекутиран крал на Англия. Родени са още руският учен Михаил Ломоносов, известният дизайнер Келвин Клайн и първата жена министър-председател на Индия Индира Ганди, актрисата Джоди Фостър и известният български журналист, политик, поет и издател Любен Дилов - син.