Това е рубриката, в която ще ви припомним какво се е случило на днешния ден - любопитни факти и истории, както и събития, дали отражение по света и в България.

В надпреварата за Южния полюс норвежката експедиция на Роалд Амундсен достига първа до полюса, като изпреварва с 34 дни англичаните, водени от капитан Робърт Скот.

През 1941г. Царство България обявява символична война на САЩ.

През 1955г. България е приета за пълноправен член на ООН заедно с Албания, Австрия, Финландия, Унгария, Ирландия, Италия, Йордания, Лаос, Португалия, Румъния и Испания.

През 1989г. е организирана жива верига около сградата на Народното събрание на България с искане да се отмени Член 1 от Конституцията на Народна република България.

През 1995 г. – Официално е подписано Дейтънското споразумение в Париж, с което официално се поставя край на гражданската война в Босна и Херцеговина. 

През 2004г. е открит Виадукт Мийо – най-високият мост в света, разположен в близост до Мийо, Франция. Той е с конструктивна височина от 336.4 метра и до ден днешен остава най-високият мост в света. 

Днес в България се чества Деня на ветеринаря. На 13 декември през 1897г. е приет първият законодателен акт, поставящ началото на ветеринарномедицинското дело в страната. Един от основоположниците на ветеринарната наука в България е и професорът по анатомия, хистология и ембриология Димитър Димов. Известен повече с литературните си постижения, ветеринарната му практика, научната му и преподавателската дейност са малко познати за широката публика. 

Роден е Нострадамус може би най-известният астролог в света. И до ден днешен се носят легенди за неговите предсказания. Днес е родена и Дилма Русеф, която е 36-ят президент на Бразилия. Русеф е на половина българка, защото неин баща Петър Русев е българин. Днес е роден и бившият министър на културата и понастоящем депутат от ГЕРБ скулпторът Вежди Рашидов. Родена е и актрисата Теодора Духовникова.

На днешната дата от този свят си отива големият пловдивски режисьор Крикор Азарян.