Реконструкция на цялото трамвайно трасе по бул. "Цар Борис III" в София започва днес и ще продължи до 2023 г. Първият етап ще е от площад "Македония" до бул. "Бъкстон", като е осигурена заместваща автобусна линия. Тя ще повтаря спирките на трамвай №5. На същите спирки ще спират и автобусите по линии 63 и 260. Проектът "Интегриран столичен градски транспорт-фаза II" е на стойност е 115.24 млн. лева, като преобладаващата част са осигурени по ОП "Региони в растеж" 2014-2020.

Вторият етап на ремонта ще започне през пролетта на 2022 г. и ще е в участъка от бул. "Бъкстон" до кв. Княжево.

В участъка от "Руски паметник" до площад "Македония" ще бъде закрит платеният паркинг и там ще се изгради т.нар. линеен парк - затревено трамвайно трасе плюс паралелни велоалеи и пешеходни пространства за отдих.

Паркоместата в тази зона ще бъдат намалени с 30%, като плащащите винетен стикер за паркиране ще имат право да ползват съседните зони.

За да се осигури проходимост на автомобилния трафик в този централен участък, по бул. "Македония" първо ще се затвори само южното локално платно като ще се осигурят обходни маршрути. За пешеходците се предвиждат пресичания на бул. "Македония" при ул. "20-и април" и при ул. "Ивайло". Докато върви ремонтът, ще бъде закрита зоната за платено паркиране в южното локално платно на булеварда, както и косото паркиране в средата му.