Градусите започнаха да се покачват, а с тях започва да се увеличава и трафикът към Гърция. Заради струпването на няколко три почивни дни от вчера на границата има и опашка.

На пътя има засилено полицейско присъствие с очакването и днес да има засилен трафик. В сутрешните часове движението беше спокойно, но се предвижда картината да се промени по обед.

Към 8 ч. на ГКПП „Кулата“ имаше около 100 коли, чакащи да преминат в южната ни съседка. Въпреки малкия им брой – пропускането става бавно, предаде БТВ.

Тръгналите към Гърция българи трябва да знаят, че границата се преминава само с отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. Очаква се до няколко дни антигенният тест също да се признава.   

Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но – минимум 14 дни след втората доза. Задължително трябва да попълните и интернет формата с QR код, с която удостоверявате къде точно ще почивате.

Хората, които пътуват в една кола, но се са семейство – задължително трябва да бъдете с маски в Гърция, защото се правят проверки, а глобата е сериозна.