Четирима шофьори са задържани през изминалото денонощие за престъпления по пътищата. На булевард „Копривщица“ в Пловдив малко след 23 часа е спрян лек автомобил Опел Астра. Последвал полеви тест за проверка на водача. Техническото средство отчело, че 39-годишният шофьор се намира под въздействие на 1,41 промила алкохол.

Две бързи производства за шофиране под въздействие на наркотични вещества са започнати  от служители на районните управелния в Карлово и Труд.  30-годишен мъж от Панагюрище управлявал Тойота карина след употреба на амфетамин по  подбалканския път.

За същото престъпление в ареста на  Труд е задържан водач на товарен бус Мерцедес спринтер.  23- годишният водач от Ботевград се е намирал под въздействие на амфетамин към момента на извършване на проверката. На нерегистриран мотопед се натъкнал автопатрул от Хисаря.

Полицаите давали дежурство на обособен пост, когато покрай служебния автомобил преминал мотопед без регистрационен номер. Двуколесното превозно средство било управлявано т 53 годишен пловдивчанин. На водача е съставен акт, а по случая се извършва проверка.