Протест на магистрала "Марица". Сутринта жители на Свиленград и представители на бизнеса излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от продължаващия вече 8 месеца ремонт на едното платно, заради което движението е ограничено, а това пречи и на бизнеса.

Хората недоволство от това, че ремонтът продължава прекалено дълго. Става въпрос за участък с дължина около 7 км., като неговият ремонт започна през есента на 2020 г. На няколко пъти обаче работата по него е спирана.

"Чакахме 7 месеца да приключат тези ремонти. Безкрайни надежди няма. Тук сме да разберем докога ще се прави ремонт на тази отсечка. Реално са работени 37 работни дни, през това време всички, които пътуват или заобикалят, или нарушават правилата и влизат в насрещната отсечка. Имаше и няколко инцидента", заяви протестираща пред Нова тв.

Хората се оплакват, че бизнесът им е спрял заради ремонта и търпят огромни загуби. Те се заканиха да блокират магистралата всяка сряда, докато ремонтът приключи.

"Има сериозно забавяне на този участък. Навлизаме във времето на трафик и гастърбайтери. От АПИ ни казаха, че неколкократно е спирана работата поради липса на финансиране", обясни областният управител.

Представител на Агенция "Пътна инфраструктура" настоя, че официалният срок за приключване на обекта е през ноември 2021 г.