Премиерът Бойко Борисов обяви, че започва усилен строеж на обходен четирилентов път от магистрала "Тракия" към Поморие, за да не минава целия летен поток през Бургас.

Днес той направи първа копка на съоръжението и обеща работниците тук да не спрират работа през лятото.

"Този обход е проектиран преди 40 години. Две фирми работят, паралелно правим обхода на Тракия, да не се минава през Бургас. Цяло лято ще се строи. Забавихме се заради обжалване. Това ще даде отражение на целия регион, ще отпуши туризма", коментира той.

Участъкът е част от първокласния път I-9 Слънчев бряг – Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета, пресметна премиерът.

Обикаляйки наоколо, Борисов каза на един от работниците, че има голямо желание да подкара камиона от строителната площадка.

"Знаеш ли колко ми е кеф! Гледай сега - бурени, поляна, а след 10 месеца тук няма да има тапи за Поморие", посочи той.

Преди да стигне до Поморие Борисов раздаде автографи на бензиностанция, присъства на откриването на разширението на завод за компоненти за автомобилната индустрия в Пазарджик и инспектира реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград.

Бойко Борисов откри автозавод в Пазарджик, в който най-ниската заплата е 1100 леваПреди на това място пасяха магарета, а сега тук строим фабрики, каза премиерът в Пазарджик

Пловдив и Асеновград вече са едно! Идва ред на Околовръстното и новия му лъчПремиерът направи обиколка по обходния път на Пловдив и използва новото трасе