Опашка от автомобили заради засечени фалшиви PCR тестове има пред "Кулата-Промахон". Освен това гръцките власти тестват на случаен принцип шофьорите на границата с бързи антигенни тестове.

Хората чакат около час и половина - два, за да преминат, предава БНТ. Спокоен е трафикът по АМ "Струма". Засилено е и полицейското присъствие в цялата страна, като органите на реда ще следят основно за шофиране под въздействието на алкохол или наркотици. Както обикновено движението е най-сериозно на изходите на по-големите градове и по основните пътища в страната.

 По-значителен е трафикът на изходите за София за АМ "Тракия". Единственото ограничение, което е на АМ "Тракия" е заради ремонт между Чирпан и Стара Загора - движението се извършва по обходен маршрут. Отворен е и пътят за Кръстова гора, където се очаква трафикът да бъде по-натоварен в празничните дни.

Тапа на АМ „Тракия” след Пловдив, отбиват движението през Чирпан в посока БургасКатастрофа е станала на обходния път – две коли са паднали в канавката