На финален етап ремонтът на отсечката на Околовръстното на Пловдив в участъка от светофара на квартал Коматево до кръговото кръговото кръстовище на Кукленско шосе. Участъкът е завършен като предстои само поставянето на пътните табели. Щом това се случи отсечката ще бъде пусната за движение. Това заяви кметът Здравко Димитров.

След празниците предстои ремонтът да продължи и в следващият участък от Коматевско до Пазарджишко шосе.

Планува се фирмата ще раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града. Близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота - от Коматевско шосе до Пещерско и от Пещерско шосе до кръговото за Пазарджик и по тях ще се работи на два етапа и няма да се затваря цялото трасе. 

Прогнозната стойност на ремонта на цялото Околовръстно шосе е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. В него са включени студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка. Подобрява се отводняването и канавките. Поставя се и нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради /мантинели/ и пътни знаци.