Временно движението при км 55 на АМ „Тракия" в посока София се осъществява само в изпреварващата лента заради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Аварирал е товарен автомобил, превозващ грозде, като са се откачили две гуми на камиона, уточниха за БТА от пресцентъра на МВР. При инцидента няма пострадали.

От АПИ информираха още, че заради катастрофа е ограничено временно и движението по АМ „Тракия" в района на пътен възел „Карнобат" в посока Бургас. Трафикът се осъществява по обходен маршрут по пътя Карнобат – Айтос – Бургас.

Шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, апелират от пътната агенцията. Те призовават да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, защото по този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, отбелязват от АПИ.

Снимка: Илюстративна