Неправилно изпреварване е довело до смъртта на четиримата мъже, които загинаха в катастрофа на пътя София-Варна днес. Трагичният инцидент е станал на печално известната "Отсечка на смъртта" край село Микре около 11.30 часа, когато челно се сблъскали два автомобила - "Сеат" с варненска регистрация и BMW с ловешка.

От зверския удар на място издъхнали трима мъже, четвъртият починал по-късно в ловешката болница. Жертвите са по двама от всяка кола - това са водачите и по един пътник, уточниха от полицията. По първоначална информация BMW-то е предприело неправилно изпреварване. Нелепо загиналите са младежи - тези от немската кола са от Троян, съобщи "24 часа".

Наложило се труповете да бъдат вадени от смачканите ламарини след разрязването им с флекс на пожарната. Полицаите, извършвали оглед на местопроизшествието са потресени от кървавата гледка. По случая е образувано досъдебно производство, казаха от прокуратурата в Ловеч. А отсечката, където се е разиграла  трагедията, остана затворен няколко часа, докато траеше огледа и се изясняваха причините.

Тежка катастрофа с три жертви в ЛовешкоИнцидентът е станал около 11:30ч.