Мъж е откаран в болница след една от катастрофите, станали заради гъстата мъгла на АМ Тракия днес. При ПТП-то на 150 км тежкотоварен камион е ударил спрялата пред него "Хонда", управлявана от 18-годишно момиче, което е пътувало със своя 52-годишен баща. Вследствие на удара, мъжът е бил откаран в пловдивска болница за преглед. Състоянието му е стабилно, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че заради лошата видимост три катастрофи станаха на магистралата тази сутрин. Часове наред АМ "Тракия" бе затворена и в двете посоки заради изтичане на метан. Водачът на цистерната с газ е набил рязко спирачки, тъй като пред него са се ударили две коли. В следствие на рязкото спиране кранът на една от бутилките, пълни с метан, се е счупил и имаше изпускане на газ.

Малко по-късно в същия участък от аутобана станаха още две катастрофи с материални щети.

В момента движението вече е напълно възстановено.

Заради намалена видимост от ОДМВР Пловдив съветват водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост по автомагистралата.

Метан изтича на магистралата край Пловдив, районът е отцепенВидимостта по аутобана продължава да намалява заради гъстата мъгла

Още две катастрофи с четири коли и ТИР на магистралата заради мъглатаПострадали няма, полиция е на място

Пуснаха движението по магистрала Тракия само в посока БургасНяколко инцидента блокираха трафика по аутобана