Движението по магистрала Тракия в посока Бургас край Пловдив вече е нормализирано, тази сутрин няколко инцидента парализираха трафика. Платното в посока София обаче все още остава затворено, информираха от полицията.

Припомняме, че катастрофа стана между 141 и 142 километър в посока София, цистерна превозваща метан се е ударила в кола. Причината за инцидента е гъстата мъгла. "Няма опасност от запалване", разказа комисар Мангараков. Към момента цистерната вече е извозена и движението по магистралата е възстановено.

Заради инцидента, участъка на магистралата от 133 до 150 километър беше затворен за движение. Още две леки катастрофи са станали заради гъстата мъгла на АМ Тракия.

Те са настъпили в същия участък на магистралата, където заради резки спирачки настъпи произшествие с изтичане на метан от цистерна. На 144 километър верижно са се ударили три автомобила. Причина за ПТП-тата е силно намалената видимост, заради мъглата в участъка.

Още две катастрофи с четири коли и ТИР на магистралата заради мъглатаПострадали няма, полиция е на място

Цистерна с метан катастрофира на магистралата край Пловдив, полиция и пожарна отцепиха аутобанаПричината за инцидента е гъстата мъгла, обхванала аутобана